Geniet van een hotel met wildarrangement in de Achterhoek

Wild in de Achterhoek: daarvan geniet je het beste in Doetinchem en omgeving al zeggen we het zelf! Bij Boetiekhotel Villa Wanrooy bieden wij jaarlijks diverse wildarrangementen in Doetinchem aan. Door samen te werken met de lekkerste restaurants met klassieke én eigentijdse wildmenu’s is er voor iedere wildliefhebber een wildweekend in de Achterhoek mogelijk. Bovendien is deze regio tijdens de herfstmaanden misschien wel op haar mooist en verrast enorm tijdens de knusse wintermaanden. Ons wildseizoen loopt van half oktober t/m half januari. Welkom in de Achterhoek, welkom bij Villa Wanrooy!

Wanrooy’s wildarrangementen in Doetinchem

Je hebt bij ons boetiekhotel de keuze uit twee verrassende wildarrangementen. Een 2-daags en een 3-daags arrangement. In beide gevallen word je ontvangen met een bockbier en paddenstoelenkroketjes, slaap je in een van onze smaakkamers, ontbijt je met producten uit de streek en krijg je wat lekkers mee voor thuis van onze Eetwinkel van Mien. De Achterhoekse wildrestaurants maken het verschil bij de keuze tussen de arrangementen. 

Bij het 2-daagse arrangement schuif je aan voor een 4-gangen wildmenu bij LEV Foodbar. Hier eet je klassiek wilddiner in Doetinchem met een twist van LEV. Stoere smaken met lokale producten en natuurlijk wild in de hoofdrol.

Bij het 3-daagse wildarrangement mag je de eerste avond ook bij LEV Foodbar genieten. Op de tweede avond schuif je dan aan bij Restaurant Lokaal (bekroond met een Groene Michelinster). Hier staat alles uit het wildseizoen in de hoofdrol: dierlijk én niet-dierlijk. Chef Bjorn haalt zijn producten zoveel mogelijk direct uit de omgeving bij agrariërs en jagers of gaat zelf het bos in voor wildpluk. Kortom, geen traditioneel wilddiner maar een reis door de Achterhoek geleid door het (wild)seizoen!

Vanaf het eind van de zomer staan onze wildarrangementen weer online. Benieuwd wat de rest van het jaar te bieden heeft? Klik op de button hieronder voor een overzicht van onze actuele arrangementen!

Een warm welkom met Bockbier en paddenstoelenkroketjes

Geniet van het wildseizoen in de achterhoek

De Achterhoek is het hele jaar door een prachtige bestemming maar in het wildseizoen gaat de regio in een hogere versnelling! Vanaf het moment dat in de herfst het wildseizoen start, kun je ook genieten van de prachtige veranderende natuur. Alle kleuren passeren dan de revue in de bossen en dankzij het coulissenlandschap is ieder doorkijkje weer een nieuwe verrassing. 

Tip! Vanuit Boetiekhotel Villa Wanrooy wandel je zo richting de Kruisbergse Bossen. Het is een afwisselend gebied met naald- en loofbos, vennen, akkers en houtwallen. Bovendien wandel je langs de 15e-eeuwse Havezate Hagen – in de volksmond Kasteel De Kelder genoemd.

Ook de vele landgoederen en kastelen zijn het ontdekken waard. Velen zijn enkel van buitenaf te bewonderen maar een aantal van deze parels ontdek je ook van binnen. 

Warme feestdagen tijdens het wildseizoen in doetinchem

Ook de decembermaand is natuurlijk een belangrijke maand in het Achterhoekse wildseizoen. Combineer wild eten in Doetinchem met het doen van de laatste kerstinkopen in de gezellige winkelstraten van Doetinchem of trek er op uit en ontdek de schilderachtige dorpjes en karakteristieke steden die de regio rijk is. Maak van jouw wildweekend in de Achterhoek een feestelijk verblijf!

Tip! Samen met de Eetwinkel van Mien organiseren wij jaarlijks ons Alderbarstend Mooi Karstkraomenfeest. Houd onze agenda in de gaten voor de datum in 2024.

Tijdens de feestdagen zelf is het helaas niet mogelijk om onze wildarrangementen te reserveren. De restaurants waar wij mee samenwerken serveren dan exclusief hun kerstdiners. Een wilddiner in Doetinchem nuttig je daarna weer tot en met halverwege januari. 

Kun je niet wachten om een wildarrangement in de Achterhoek te reserveren? Bekijk dan snel ons actuele aanbod! Vanaf het eind van de zomer staan onze wildarrangementen in Doetinchem weer online.