Logeren in een monumentale stadsvilla met ruime stadstuin

Wandelen in de Achterhoek

Je kunt heerlijk wandelen in de Achterhoek en langs en nabij Doetinchem. Ben je een fanatieke wandelaar en loop je het Pieterpad? De Etappe Zelhem – Braamt eindigt bij ons in de buurt. Een lokaal diner en een overnachting in onze smaakkamer zorgt ervoor dat je de volgende dag weer vol energie aan je volgende etappe kunt beginnen! ’s Ochtends begin jij de dag goed met een heerlijk lokaal ontbijt, en tussen de middag eet je zelfs een meer-gangen lunch onderweg! We denken graag met je mee, vraag ons naar de mogelijkheden. 

Het Pieterpad | Etappe Zelhem – Braamt 

Het Pieterpad: het koningsnummer van de Nederlandse wandelpaden. Tussen 1978 en 1983 bedacht, gelopen en geschreven door Toos en Bertje.

De etappe Zelhem – Braamt start in Zelhem: een echte plattelandsplaats. De omgeving is sterk gericht op melkveehouderij. Doorkruis weilanden, wandel langs boerderijen en zeeën van maïs. Het pad loopt langs de gracht van het kasteel van Landgoed Slangenburg en dan door een laan met bochten en hoog opgaande dikke eikenbomen. Daal af naar het dal aan de Oude IJssel en eindig in Braamt aan de voet van de heuvels van het Montferland. De volgende etappe start in Braamt en leidt je naar Millingen aan de Rijn. Laad jezelf goed op voor deze etappe met een overnachting in een van onze smaakkamers

Het Graafschapspad

Het Graafschapspad is een afwisselend streekpad door een relatief onbekend stukje Nederland. Kleine bosjes, fraaie landschappen en Saksische boerderijen in de Achterhoek: je komt het allemaal tegen. Naast veel natuur kom je ook langs kastelen en oude stadjes als Zutphen en Doesburg. 

Ook Doetinchem ontbreekt niet in deze mooie route. In Etappe 4 wandel je van Mariënvelde naar Doetinchem. Een mooie route langs Halle en Landgoed de Slangenburg brengt je naar je logeerplek in Doetinchem: een van onze comfortabele smaakkamers. 

Heb je al een kamer bij ons geboekt, en ben je op zoek naar een mooie wandelroute? 

Stichting Achterhoek Toerisme heeft een heleboel mooie routes voor je uitgestippeld.
Liever zelf een route uitmeten? Maak dan gebruik van de routeplanner van Stichting Achterhoek Toerisme, easy! 

Alsof je bij vrienden op bezoek bent:
kleinschalig, persoonlijk en welkom.

En verderop….

De Achterhoek en boetiekhotel Villa Wanrooy bieden je leuke ontdekkingen, ontspanning en plezier.